12 septembre 2018

Giovanni Gastel interpreteert het Alfa Romeo B-Tech-gamma

 • De Giulia, Stelvio en Giulietta B-Tech gezien door de lens van de befaamde Milanese fotograaf in een fotoshoot die de unieke merkidentiteit en de geest van Italiaans vakmanschap op een originele, elegante en stijlvolle manier in beeld brengt
 • Het beeld van mensen die samentroepen rond een auto en al hun aandacht erop vestigen, roept onmiddellijk herinneringen aan de racerij op, met de adembenemende rush van pitstops en telemetriecontroles. Dat geldt des te meer op het moment dat Alfa Romeo zijn comeback maakt in de Formule 1. Maar naarmate we uitzoomen, krijgt de foto een andere dimensie, die dat oorspronkelijke beeld in twijfel trekt: de Giulia, Stelvio en Giulietta B-Tech staan tegen een bijna maagdelijk witte achtergrond, omgeven door fotolampen en flitsparaplu's, terwijl de mensen rond de auto's zich concentreren op de exclusieve glanzend zwarte sierelementen, het V-vormige inzetstuk in het klaverblad vooraan, de buitenspiegelkappen, de uitlaatpijpen en de wielen met glanzend zwarte naafdop. Ze bestuderen stijldetails die het gewelfde koetswerkdesign, het gespierde karakter en de unieke persoonlijkheid van de auto's in de verf zetten, en dat onder leiding van Giovanni Gastel.

  De befaamde fotograaf uit Milaan portretteert de nieuwe Alfa Romeo-modellen in een uitzonderlijke fotoshoot die de unieke merkidentiteit en de geest van Italiaans vakmanschap op een originele, elegante en stijlvolle manier in beeld brengt. Door zijn familiegeschiedenis is Gastel perfect geplaatst om Italië te vereeuwigen met een camera: hij is namelijk de neef van Luchino Visconti, die de toonaangevende iconen van zijn tijd op film vastlegde voor het nageslacht. Hij erfde Visconti's elegante, erudiete - typisch Italiaanse - stijl, respectvol, ingetogen en uniek. Een stijl die erg verschilt van die van de modewereld, die doorgaans mikt op de laagste gemeenschappelijke deler. Het werk van Gastel getuigt daarentegen van een zeldzame elegantie, met unieke foto's, telkens weer een kunstwerk op zich, dat inhoud geeft aan de vorm.

  Giovanni Gastel is van mening dat kunst zich niet bezighoudt met realiteit, maar er slechts naar verwijst door een wereld van verbeelding en interpretatie te creëren in een symbolische, alternatieve tonaliteit. Zijn fotografische stijl is dan ook onmiddellijk herkenbaar, net als bij de Italiaanse ontwerp- en productieonderwerpen die hij altijd met zo veel verve en op zo veel manieren heeft geportretteerd. Italiaans vakmanschap loopt als een rode draad door zijn - schijnbaar niet-verwante - thema's en wordt in al die thema's wereldwijd gerespecteerd en gewaardeerd. De auto's van Alfa Romeo behoren tot de meest bewonderde Italiaanse producten: ze hebben de kracht van een unieke, voortdurend evoluerende geschiedenis die onmiskenbaar tot uiting komt in de details, de subtiele trekken en de persoonlijkheid van de huidige modellen, stuk voor stuk rijke en uiterst individuele mechanische pareltjes. Met het B-Tech-gamma combineren de Giulia, Stelvio en Giulietta een nog rijkere technologische uitrusting met een onweerstaanbare uitstraling, die nog wordt benadrukt met glanzend zwarte accenten.

  Voor het interieur staan technologie en comfort hoog op het prioriteitenlijstje van moderne automobilisten. Degene die Alfa Romeo kiezen, eisen nog net iets meer: de meeslepende technologie moet namelijk niet alleen tot uiting komen in het rijplezier, maar ook in de veiligheid, de connectiviteit, de innovatie en de opvallende, in het oog springende look. Techniek, technologie, stijl en schoonheid zijn de kernwoorden om de Giulia, Stelvio en Giulietta te interpreteren. Er is dan ook een scherpe en gevoelige blik nodig om buiten de lijntjes te denken en de rijkdom van deze schitterende wagens in beeld te brengen. Dat is precies de benadering die Giovanni Gastel hanteerde voor zijn fotoshoot met de nieuwe B-Tech-modellen.

  Design, technologie en sportiviteit

  De fotograaf heeft volgens thematische lijnen gewerkt en de eigenschappen van het B-Tech-gamma benadrukt door gebruik te maken van een ongewoon diagram en door zijn immense compositietalent te benutten om verschillende werelden in elkaar te laten overvloeien, steeds met een onberispelijke stijl en zijn eigen ideaal inzake elegantie. Zijn voorstelling van het design van de auto's steunt op associatie: het sobere, elegante interieur en het gespierde profiel van de Stelvio B-Tech worden bijvoorbeeld gecombineerd met lichten van Artemide, de historische Milanese onderneming die al tal van onderscheidingen in de wacht sleepte. Daarnaast worden ook voorwerpen opgevoerd die een plaats hebben in de Italiaanse designgeschiedenis, een model dat verwijst naar de moderne, constant geconnecteerde ontwerper op zoek naar genot en een exclusieve ervaring aan het stuur van een auto.

  Met het B-Tech-gamma combineren de Giulia, Stelvio en Giulietta immers een nog rijkere technologische uitrusting met een onweerstaanbare uitstraling, die nog wordt benadrukt met glanzend zwarte accenten. Zo zien we een donker model en een zakenman die toch sportieve prestaties eist van zijn Alfa Romeo Giulia B-Tech. Dit is de auto die het nieuwe merkparadigma heeft geïntroduceerd en de schitterende Alfa Romeo-traditie met succes aan de meest verfijnde technologie koppelt. Interpretatie wordt personificatie: bij de Giulietta, de gespierde marktleider in zijn segment, zien we een ontmoeting tussen de tijdloze mode van een pak met das en een jong fotomodel, klaar voor een cocktail.

  En bij de drukke voorbereidingen op de set gaat de fotograaf op zoek naar de beste hoek om de auto te fotograferen, terwijl make-up artists aan de modellen werken en een hoed of pak afstoffen. Of hoe technologie en schoonheid hand in hand gaan. De dialoog vindt plaats in Milaan, de thuisbasis van Giovanni Gastel en Alfa Romeo, en benadrukt zo opnieuw het karakter van de stad als ondernemende hoofdstad op het vlak van innovatie, stijl en experimentele talen.

   

  Brussel, 12 september 2018

   

  dernières vidéos

  recherche avancée

  Recherche...

  De
  Pour
  Recherche

  Images


  Download