25 septembre 2018

Antonio Giovinazzi gaat voor het Alfa Romeo Sauber F1-team rijden

Een Italiaanse piloot in de Formule 1 bij een van de Italiaanse merken die racegeschiedenis heeft geschreven

Hinwil, 25 september 2018 - Alfa Romeo en het Alfa Romeo Sauber F1-team delen met genoegen mee dat Antonio Giovinazzi in 2019 voor het team zal rijden, samen met Kimi Räikkönen, Wereldkampioen Formule 1 in 2007.

Volgens zijn traditie om jong talent te ontdekken en te stimuleren koos het Alfa Romeo Sauber F1-team voor deze Italiaanse piloot, die al twee jaar voor het team werkt, als vervanger van Charles Leclerc.

De keuze voor Antonio Giovinazzi is vooral belangrijk in het kader van het project waarbij Alfa Romeo dit seizoen terugkeerde naar de koninginnenklasse van de autosport, na een onderbreking van ruim 30 jaar. Dat Alfa Romeo en de Italiaanse piloot elkaar zouden vinden lag voor de hand, ook gezien de sterke band die Giovinazzi van jongsaf aan met het merk had. Het is ook een kwestie van nationale trots, aangezien het al zo lang is geleden dat er nog een Italiaanse piloot in de Formula 1 reed. 

Antonio Giovinazzi maakte zijn Formula 1-debuut bij Sauber tijdens de Oostenrijkse Grote Prijs van 2017. Sindsdien heeft hij nog één keer voor het Zwitserse team gereden (de Chinese Grote Prijs van 2017). Bovendien heeft hij verscheidene tests en een FP1-sessie afgewerkt voor het team. Hij heeft zijn talent bewezen en wil samen met het Alfa Romeo Sauber F1-team ambitieuze resultaten boeken.

Antonio Giovinazzi:

"Ik ben blij dat ik deel ga uitmaken van het Alfa Romeo Sauber F1-team. Dit is een droom die uitkomt en een waar genoegen om voor dit team te mogen rijden. Als Italiaan is het een grote eer voor mij om een zo iconisch en succesvol merk als Alfa Romeo te vertegenwoordigen in onze sporttak. Ik wil de Scuderia Ferrari en het Alfa Romeo Sauber F1-team bedanken voor deze fantastische kans. Ik ben zeer gemotiveerd en kan niet wachten om samen naar fantastische resultaten te beginnen streven."


Frédéric Vasseur, CEO van Sauber Motorsport en teambaas van het Alfa Romeo Sauber F1-team:

"Het doet ons plezier om onze piloten voor seizoen 2019 te kunnen voorstellen. Eerst namen we contact op met Kimi Räikkönen, een uitermate ervaren piloot die onze auto zal helpen ontwikkelen en de vooruitgang van heel ons team zal versnellen. 
Samen met Alfa Romeo heten we Antonio Giovinazzi hartelijk welkom, die Charles Leclerc zal vervangen. We hebben in het verleden al de gelegenheid gehad om met hem samen te werken; hij heeft blijk gegeven van een enorm potentieel. We zijn vastbesloten en gemotiveerd. We willen vooruitgang blijven boeken en samen vechten voor belangrijke posities."

 

Perscontact:

Maria Conti, Head of Alfa Romeo Press Office, maria.conti@fcagroup.com , Tel +39 3400848008

 

dernières vidéos

recherche avancée

Recherche...

De
Pour
Recherche

Images


Download