08 février 2018

Alfa Romeo Stelvio is "Nieuwe auto van het Jaar 2018"

 • Stelvio wint alweer een onderscheiding. De eerste SUV van het merk Alfa Romeo, die door de lezers van Quattroruote met een grote voorsprong werd verkozen, wint de felst begeerde prijs van het maandblad. Op het palmares van de onderscheiding volgt de naam Stelvio vlak achter die van de Giulia sportberline, die de vorige editie op zijn naam schreef.
 • De prijsuitreiking vond op 6 februari plaats in Milaan, ter gelegenheid van Quattroruote Day". Voor een publiek van vooraanstaande journalisten en grote namen uit de autosector werd de onderscheiding uitgereikt aan De Heer Alfredo Altavilla, Chief Operating Officer van FCA Emea.

  Met 34,2 procent van de stemmen die Quattroruote-lezers uitbrachten op de website van het tijdschrift, haalde de eerste SUV van Alfa Romeo het met gemak van zijn sterke concurrenten en liet hij maar liefst twaalf modellen van verscheidene segmenten en merken achter zich. De zege is des te indrukwekkender gezien de grote kloof die de Stelvio sloeg met de auto's op de tweede en derde plaats (respectievelijk 10 en 9,2 procent van de stemmen).

  De wedstrijd, die in 2000 voor het eerst werd georganiseerd, werd al twaalf keer gewonnen door FCA-modellen. Zo ging de titel vorig jaar nog naar de Giulia sportberline, de speerpunt van de nieuwe Alfa Romeo-generatie die zich net als de Stelvio SUV wereldwijd opwerpt als het uithangbord van Italiaanse stijl en technologie. In de ogen van FCA benadrukt de passie van de lezers voor deze onderscheiding ook de standing van Quattroruote en de voltallige redactie.

  De titel van "nieuwe auto van het jaar 2018" bevestigt de onbetwiste aantrekkingskracht van de Stelvio voor een breed publiek. Dat is uiteraard te danken aan zijn elegante en sportieve stijl, in combinatie met zijn superieure rijgedrag en ongeëvenaarde prestaties. De Stelvio weerspiegelt dan ook als geen ander de echte "Alfa"-geest, die voor het eerst in de honderdjarige geschiedenis van het merk wordt vastgelegd in een SUV. Het model staat ook voor een onklopbare veiligheid, getuige daarvan de EuroNCAP-score van vijf sterren, en is de trotse bezitter van de titel van "snelste SUV op het circuit" sinds de Stelvio Quadrifoglio een nieuw ronderecord vestigde op de legendarische Nürburgring in Duitsland.

   

  Brussel, 8 februari 2018

   

  dernières vidéos

  recherche avancée

  Recherche...

  De
  Pour
  Recherche

  Images


  Download